Tunnelmaa riitti Saijan petankkikisoissa

Saijan Vauhti uusi voittonsa petankkikisoissa Saijalla. Petankki on kiitollinen peli. Televisiosta nähdyt välähdykset ranskalaisista pikkukaupungeista, joissa vanhat miehet heittävät kuulaa kuppiloiden pihoilla ja toreilla antavat väärän kuvan: petankki sopii niin nuorille kuin vanhemmillekin, ja sitä voi pelata melkein missä tahansa.

Saijalla viikonvaihteessa Kaunisharjun maastossa järjestetyt neljännet Pölkkybaarin petankkikisat todensivat faktan, että kuulapeli on kaikenikäisille. Perusedellytys on sosiaalinen mielenlaatu, vaikka tietysti voitosta kisataankin. Kaunis peliareena (Kaunisharjussa, tottakai), kaunis kesäilta ja -yö, sopivan sääsketönkin, veti taas puoleensa väkeä läheltä ja kaukaa. Kesäasukkaita, kyläläisiä, vierailevia tähtiä... Leppoisa tunnelma - jo vain, petankki sopii mainiosti Suomen suveen.

Petankin peluu on tarkkaa puuhaa ja hyvät neuvot ovat tarpeen vaativassa pelissä ja tietysti kannustusjoukot opastavat tarvittaessa...

Finaaliin asti päästiin puolen yön tietämissä. Vastakkain olivat viimevuotinen voittaja Saijan Vauhti (kokoonpanolla, Jarko Kallioinen, Petri Saariniemi, Terho Saariniemi) ja maahenkinen Zetor (vanha traktorimerkki), jonka veturina toimi Hannu Lahtela. Saijan Vauhti uusi voittonsa. Kiivas kisa käytiin myös kolmannesta sijasta. Siinä Chivas Regal Doping Team (Hannu Salmela, Veli-Matti Kantola, Pasi Siivola) kirkonkylästä selätti naisvaltaisen Haarainsuun Hurjat.

Jos pelissä tulikin tappioita, tunnelma korvasi ja sai hävinneetkin voiton puolelle. Päätös ensi kesän viisivuotiskisoista tehtiin saman tien. Ne järjestetään 14.7.2006. Pelin henki elää.

Tapio Nevala

Veikko Nevala (vas.), Maria Salmela ja Vesa Kantola tuulettivat hyvin menneiden kisojen jälkeen.

Juttu on julkaistu Kotikympissä 21.7.2005.


Tapahtumat-sivulle