Pölökkybaari nappasi petankkimestaruuden

Voittajapehmolelu

Lauantaina Saijan Kaunisharjun maastossa pidetyssä maailmojen välisissä petankkikisoissa, Takavaaran Heittäjät joutuivat luopumaan monivuotisesta tittelistään, sillä kisojen alkuperäinen ideoitsija, Pölökkybaari nappasi tämänvuotisen voiton, joka oli heidän ensimmäinen voittonsa näissä mittelössä.

Toiselle sijalle ja ensimmäistä kertaa myös palkinnoille asti yltänyt TurhaYritys joukkueineen tuuletti voittoaan komeasti. Kolmannesta sijasta kamppailtiinkin sitten tiukasti. Lopulta VilliPoro sai nujerrettua Takavaaran Heittäjät, jotka joutuivat väistymään palkintosijoilta ja näinhän ei ole käynyt moneen vuoteen. Luja ja näkemisen arvoinen oli Esko Nissisen kädenpuristus palkintojen jaossa, kun hän tuli hakemaan Villiporo joukkueensa palkinnon, isojen aplodien saattamana.

Leikkimieltä, mutta ennen kaikkea, kivaa ja rentoa yhdessäoloa mukavassa seurassa, nauttien Suomen valoisasta kesäyöstä, sitähän tämä maailmojen välinen petankkikisa juuri on. Ensi vuonna taas uudet mittelöt ja uudet kujeet.

 

Myös Match-Show veti väkeä liikkeelle ja kilpailussa oli mukana kaksikymmentä koiraa. Tuomarina toiminut jo edellisvuodesta tuttu Kemijärveläinen Arvo Laine sanoikin, että on hienoa, kun tällaisia tapahtumia järjestetään, näitä pitäisi järjestää paljon enemmän, myös muualla.- Tämä on sellainen leikkimielinen kilpailu ja

Voittajajoukkue 2012
Lasten pehmolelukilpailun voittaja Hanna Lääperi suloinen voittajakoira kainalossaan.
Tapio ja Susanna Jaakkonen
Voittajajoukkue Pölökkybaari: vasemmalta Jan-Eric, Pirkko ja Veikko Nevala.
Voittajakoira 2012

Arvo Laine (vas.), Jukka Puustinen ja Tiina Sipola voittaja-
koiransa Lilin kanssa palkinto-
jenjako-
tilaisuu-
dessa.

Järvenpääläiset Tapio ja Susanna Jaakkonen kertoivat käyneensä paljon myös ulkomailla kansainvälisissä koiranäyttelyissä.

Esko Nissisen maalaaman taulun voittajakoirasta sekä Oskutuotteita, sai Tiina Sipolan omistama Lili koira.

Match-Shown tulokset:     Pennut 4-12 kk: 1) Lili/Tiina Sipola, 2) Majuri/ Raisa Korpela, 3) Papu/ Tiina Pyhäjärvi

    Aikuiset alle 40 cm: 1) Tiuhta/ Tiina Pyhäjärvi, 2) Myy/ Iida Saariniemi, 3) Ruu/ Eija Nissinen

    Aikuiset yli 40 cm: 1) Nuppu/ Heli Karjalainen, 2) Golja/ Sinikka Virkkula, 3) Tara/ Susanna Jaakkonen

    Veteraanit yli 7 v.: 1) Kesu/ Heli Karjalainen, 2) Pinja/ Senja Selkälä, 3) Missi/Senja Selkälä

 

                Päivi Harju

täällä ei tarvitse kaiken olla niin vakavaa, joten kynnys ei ole korkea näissä kisoissa. Täällä nähdään monenlaisia hienoja eri rodun koiria ja nämä tapahtumat ovat myös hyvin sosiaalisia. Täällä tavataan vanhoja tuttuja ja vaihdetaan kuulumisia. Tällainen tapahtuma sopii kaikenikäisille, vauvasta vaariin.

Tuomarina toimiessaan Laine sanoi kiinnittävänsä erityistä huomiota omistajan ja koiran väliseen

kanssakäymiseen.
- Aina ei välttämättä se kaunein koira voita. Tarkkailen usein jo ennen kilpailua koirien käyttäytymistä ja hyvin aggressiiviset koirat menevät pois pelistä heti kättelyssä. Paljon merkitsee se, miten omistaja kohtelee koiraansa kehässä ja miten heidän yhteistyö pelaa.

Lasten pehmolelu- kilpailussa Laine sanoi ratkaisun tekemisen olleen vaikean. Kilpailuun otti osaa

kuusi lasta leluineen ja voittajaksi tuli Hanna Lääperi suloisella koiranpennullaan.

Myös tänä vuonna Osku-tuote Oy:n toimitusjohtaja Jukka Puustinen oli mukana tapahtumassa ja hänen panoksensa tapahtuman onnistumiselle, onkin suuri merkitys. Hän luovutti myös kunniakirjan ja muut palkinnot koko Match- Shown voittajalle. Saijan Pölökkybaarin petankkikisojen arvonimen, kunniakirjan,


Juttu on julkaistu Koti-Lapissa 19.7.2012.


Tapahtumat-sivulle