Petankkia heinäkuisena
lauantaina Saijan Kaunisharjulla

Pölökkypaarin maailmojen väliset petankkikisat pelattiin 20. heinäkuuta. Aurinkoisena iltapäivänä Saijan Kaunisharjulla kuuden maissa sääskien ja mäkärien harvakseen pörräillessä kokosi kyläyhdistyksen väki tarpeelliset kamppeet paikalle ja laittoi toimintakuntoon. Puheenjohtaja Tarmo Yrjänheikki avasi ottelun ja toivotti kilpailijat tervetulleeksi. Petankkiotteluun ilmoittautui kymmenen joukkuetta: Pölökkypaarin Nuoret Juopot, Nippu ja Lössi, nyt jo legendaariset Takavaaran Heittäjät, LPH-tiimi, Kotkan Pojat Ilman Siipiä,Jokeriheittäjät, Armaat, kuten myös

legendaarinen Turha Yritys, Uulantorppa ja Pölökkypaarin Leidit. Joukkueet jaettiin kahteen lohkoon, joiden voittajat olivat loppuottelussa voiton vienyt Kotkan Pojat Ilman Siipiä, Lassi Törmänen, Valtteri Salmijärvi ja Juha Ikäläinen. Toisen lohkon voitti loppuottelussa toiseksi tullut Uulantorppa, Jorma Kellokumpu, Matti Virta ja Suoma Alaniemi. Kolmanneksi tuli Turha Yritys, Kauko Särkelä, Martti Kallioinen ja Tuomo Kallioinen.
- Aivan hyvä, mutta ois se ollu parempi, jos olis voitettu enemmän, sanoi Jokeriheittäjistä Samuli Ikäläinen ottelun tunnelmasta.

Kansainvälistä väriä toivat otteluun Pölökkypaarin Leidit, Leir Nevala, joka on kotoisin Brasiliasta, sekä Venezuelasta Suomessa vuosia asunut Maria Teresa Ageluis Osorno ja täällä matkalla ollut Gilma Nora Osorno Quintero. Huollosta ja järjestelyistä vastasivat Eija Nissinen, Jouni Saariniemi, sekä Saijalla jonkin aikaa asunut Katja Möttönen ystävänsä Riitan kanssa. Tuomarina toimi paremman puutteessa Erkki Yrjänheikki.

Ottelun päätyttyä Pölökkybaarin Leidit-joukkueesta Maria Teresa Ageluis Osorno kädessään ottelun kirjanpito ja Leir Nevala.

Juttu on julkaistu Koti-Lapissa 1.8.2019.


Tapahtumat-sivulle