Oli jälleen se päivä

Voiton vei Liinaharjun Liverpool: Ennätysmääräinen osanotto Saijan
petankkikisoissa.

Oli jälleen se päivä, 18. heinäkuuta, kun saijalaiset kolmihenkiset joukkueet ja muualta tulevat haastajat kiipesivät rautakuulakassiensa kanssa Kaunisharjulle kylätalon lähelle hiekkakuopalle sääskien kupattavaksi. He tulivat mittelemään parhaimman heittäjäjoukkueen tittelistä yleisön seuratessa sivustalla.
   Otteluun ilmoittautui ennätysmäiset kaksitoista joukkuetta: Toivontien Toivottomat, Liinaharjun Liverpool, legendaariset Takavaaran Heittäjät, Naruskan Suharit, Sarivaaran Sopupeli, Asvicon, Törmäyttäjät, aikaisemminkin mukana olleet Saijan Vauhti, Assarin Tyttäret ja Uulantorppa, sekä Team Firio ja Kontulan kunkut.
   Joukkueet jaettiin kahteen lohkoon. Loppuottelussa voiton vei Liinaharjun Liverpool, johon kuuluivat Petri ja Matias Hautajärvi sekä Tatu Törmänen. Toisen lohkon voittivat loppuottelussa toiseksi tulleet Takavaaran Heittäjät, Pentti, Jukka ja Jouko Ylitalo. Kolmanneksi tulivat Assarin Tyttäret, Kauko Särkelä, Esa Ek ja Tuomo Kallioinen.
   Tunnelma oli leppoisa ja peli jännittävä. -Tämäpä oli mukava yllätys. Tulen varmasti toisellakin kertaa, sanoi ensimmäistä kertaa pelannut Esa Ek.
   Huollosta ja järjestelyistä vastasivat Eija Nissinen, Sirpa Mourujärvi, Anna-Kaisa Ek, Juhani ja Hanna Lahtela, Elisa Ojalehto, Vesa Ojalehto ja Taimi Keränen. Valmisteluja ovat sen lisäksi tehneet Elmi Lahtela ja Kari Saariniemi. Tuomarina toimi paremman puutteessa Erkki Yrjänheikki, joka on kuin onkin vuosien mittaan myös edistynyt työssään jonkin verran.

Erkki Yrjänheikki

Liinaharjun Liverpool voitti tämän vuotisen maailmojen välisen petankkiottelun Saijalla. Joukkueeseen kuuluivat Petri ja Matias Hautajärvi sekä Tatu Törmänen.
Pistelaskun hetki on jännittävä.
Vesa Ojalehdon tyylinäyte.
Saijan petankkikisojen pienin osallistuja Eelis Ojalehto.
Kolmanneksi tulivat Assarin Tyttäret, vaikka mukana ei tällä kertaa ollut yhtään tytärtä. Vasemmalta Tuomo Kallioinen, Esa Ek ja Kauko Särkelä.
Legendaariset Takavaaran Heittäjät tulivat toiseksi, vasemmalta veljekset Jukka, Pentti ja Jouko Ylitalo.

Juttu on julkaistu Kotikympissä 6. elokuuta 2020.


Tapahtumat-sivulle